ELSŐ NAP

Péntek
2025. január 31.
time-shape-top
Regisztráció
09:30 - 09:50
program-h100
Dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona, Dr. Váczy Kálmán Zoltán – Megnyitó
09:50 - 10:00
Rókusfalvy Pál, Dr. Lőrincz György – Köszöntő

Kutatás és innováció

10:00 - 10:30
program-h100
Hannes Weninger – A klímaváltozás borkészítésre gyakorolt hatásai Ausztriában
10:30 - 11:00
program-h100
Dr. Kun Ágnes – Rezisztencia-nemesítés a környezettudatosság, fenntarthatóság érdekében
11:00 - 11:20
program-h100
Kávészünet
11:20 - 11:50
program-h100
Prof. Paolo Antoniali – A speciális élesztőhasználat a klímaváltozás negatív hatásainak ellensúlyozására
11:50 - 12:05
program-h100
Dr. Miglécz Tamás - A szőlő termesztés lehetőségei a klímaváltozás kihívásaira
12:05 - 12:20
program-h100
Dr. Mezőfi László - A vetett sorköztakarók növényegészségügyi aspektusai
12:20 - 12:30
program-h100
Kékfrankos klónkísérletek bemutatása - Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Kísérleti Szőlőültetvények és Borászata

 

 

12:30 - 14:00
program-h100
Ebédszünet
Tematikus borkóstoló: EKKE KSZB és PTE SZBKI kísérleti bortételeiből

Az Eger Wine Meetup többfogásos svédasztalos ebéddel várja az Eger Wine Meetup résztvevőit a Líceum Dísztermének előterében. Az ételek kísérőjeként a vendégek megkóstolhatják az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Academia Birtokának egri csillag és egri bikavér borait.

13:20 - 14:00
program-h100
Poszterszekció – tudományos kutatási eredmények bemutatása

Birtoképítés jógyakorlatai

14:00 - 14:30
program-h100
Szilágyi László - Birtok és piacépítés közgazdász szemmel
14:30 - 15:00
program-h100
Héjja Csaba - Tőke, hatékonyság, felemelkedés – A magyar borágazat jelene és jövője
15:00 - 15:20
program-h100
Kávészünet
15:20 - 15:50
program-h100
Andi Kollwentz – Burgenland - az ömlesztett bortól a prémium borok felé vezető út
15:50 - 16:20
program-h100
Petrény Attila – Tegyük naggyá az Egri Bikavért

Az egri borok eredetvédelme világszínvonalúvá fejlődött.

Az Egri Bikavér HUNGARICUM lett.

Az egri borok termékvonalának résztvevői MÉGSEM tapasztalják ezek gyümölcseit: stabilitás, nyereség, fejlődés.

A tömeges ültetvénykivágás a jéghegy csúcsa.

Javíthatunk a sorsunkon?

 Hogyne!

 Az előadás konkrétumokról szól.

16:20 - 17:30
program-h100
Egri Bikavér borkóstoló
18:00 - 23:00
BYOB Bring Your Own Bottle „Hozd el a saját borod!” kóstolóest

 

 

time-shape-bottom

MÁSODIK NAP

Szombat
2025. február 1.

Szőlészeti és borászati megoldások a jövő kihívásaira

time-shape-top
Dr. Antonio Graça - Innováció a szőlészetben és borászatban: A zöld forradalomtól a zöld decentralizációig
10:00 - 10:30
program-h100
Prof. Laura Mugnai – A szőlőtőke betegségei: kihívás, amire meg kell felelni!
10:30 - 11:00
program-h100
Kávészünet
11:00 - 11:30
program-h100
Illés Tamás – Hagyományőrzés és innováció a Pannonhalmi Főapátság Pincészetnél
11:30 - 12:20
program-h100
Horkay András, Petrény Attila, Farkas Gedeon, Bukolyi Marcell, Csutorás Ferenc - Kerekasztal beszélgetés Középpontban az Egri Bikavér

time-shape-bottom

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják!