ELSŐ NAP
Péntek
2025. január 31.
Regisztráció
09:30 - 09:50
Dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona, Dr. Váczy Kálmán Zoltán – Megnyitó
09:50 - 10:00
Rókusfalvy Pál, Dr. Lőrincz György – Köszöntő
Kutatás és innováció
10:00 - 10:30
Hannes Weninger – A klímaváltozás borkészítésre gyakorolt hatásai Ausztriában
10:30 - 11:00
Dr. Kun Ágnes – Rezisztencia-nemesítés a környezettudatosság, fenntarthatóság érdekében
11:00 - 11:20
Kávészünet
11:20 - 11:50
Prof. Paolo Antoniali – A speciális élesztőhasználat a klímaváltozás negatív hatásainak ellensúlyozására
11:50 - 12:05
Dr. Miglécz Tamás - A szőlő termesztés lehetőségei a klímaváltozás kihívásaira
12:05 - 12:20
Dr. Mezőfi László - A vetett sorköztakarók növényegészségügyi aspektusai
12:20 - 12:30
Kékfrankos klónkísérletek bemutatása - Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Kísérleti Szőlőültetvények és Borászata
12:30 - 14:00
Ebédszünet
Tematikus borkóstoló: EKKE KSZB és PTE SZBKI kísérleti bortételeiből
Tematikus borkóstoló: EKKE KSZB és PTE SZBKI kísérleti bortételeiből
Az Eger Wine Meetup többfogásos svédasztalos ebéddel várja az Eger Wine Meetup résztvevőit a Líceum Dísztermének előterében. Az ételek kísérőjeként a vendégek megkóstolhatják az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Academia Birtokának egri csillag és egri bikavér borait.
13:20 - 14:00
Poszterszekció – tudományos kutatási eredmények bemutatása
Birtoképítés jógyakorlatai
15:00 - 15:20
Kávészünet
15:20 - 15:50
Andi Kollwentz – Burgenland - az ömlesztett bortól a prémium borok felé vezető út
15:50 - 16:20
Petrény Attila – Tegyük naggyá az Egri Bikavért
Az egri borok eredetvédelme világszínvonalúvá fejlődött.
Az Egri Bikavér HUNGARICUM lett.
Az egri borok termékvonalának résztvevői MÉGSEM tapasztalják ezek gyümölcseit: stabilitás, nyereség, fejlődés.
A tömeges ültetvénykivágás a jéghegy csúcsa.
Javíthatunk a sorsunkon?
Hogyne!
Az előadás konkrétumokról szól.
16:20 - 17:30
Egri Bikavér borkóstoló
MÁSODIK NAP
Szombat
2025. február 1.
Szőlészeti és borászati megoldások a jövő kihívásaira
Dr. Antonio Graça - Innováció a szőlészetben és borászatban: A zöld forradalomtól a zöld decentralizációig
10:00 - 10:30
Prof. Laura Mugnai – A szőlőtőke betegségei: kihívás, amire meg kell felelni!
10:30 - 11:00
Kávészünet
11:00 - 11:30
Illés Tamás – Hagyományőrzés és innováció a Pannonhalmi Főapátság Pincészetnél
11:30 - 12:20
Horkay András, Petrény Attila, Farkas Gedeon, Bukolyi Marcell, Csutorás Ferenc - Kerekasztal beszélgetés Középpontban az Egri Bikavér